Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/06/2008

Σχετικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ανέφερε τα εξής:

Η ΖΗΜΕΝΣ δεν έδωσε μίζες - σε όσους τις έδωσε - για λόγους φιλανθρωπίας, αλλά για να εξασφαλίσει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προμήθειες και έργα του ΟΤΕ,  του ΟΣΕ, των ενόπλων δυνάμεων και των Ολυμπιακών αγώνων.

Εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της συνεπαγόμενης διαφθοράς είναι τα κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., που δέχτηκαν μυστικές χρηματοδοτήσεις από τη Siemens, όσοι υπουργοί τους προώθησαν με φανατισμό τις απευθείας αναθέσεις σε αυτή, οι κυβερνητικοί τοποτηρητές που τις εκτέλεσαν και οι λογής-λογής κομματικοί σύμβουλοι που διέπρεψαν διαπλεκόμενοι με προμηθευτές. Όλοι τους ανταμείφθηκαν με το αζημίωτο. Οι μίζες τους ενσωματώθηκαν στις παχυλές συμβάσεις της Siemens και των άλλων και τον τελικό λογαριασμό τον πλήρωσαν και τον πληρώνουν οι πολίτες ως φορολογούμενοι, ως καταναλωτές, ως συνδρομητές.

Το Δημόσιο υπέστη ανυπολόγιστη βλάβη. Η πολιτική ζωή ευτελίστηκε και οι αφανείς χρηματοδότες έγιναν… οι managers των πολιτικών.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens (και) στη χώρα μας δείχνουν πολιτικές ευθύνες και πολιτικό χρήμα.

Η συνεχής άρνηση της κυβέρνησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί στη Βουλή εξεταστική επιτροπή για την πλήρη αποκάλυψη των πολιτικών ευθυνών όσων μετέτρεψαν τη χώρα μας σε Siemens land ισοδυναμεί με συνενοχή.

To Γραφείο Τύπου