Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/06/2008

Υπάλληλοι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με συμβάσεις «μιας ημέρας»

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Εδώ και 6 χρόνια, από το 2002, υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 80 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση «μιας ημέρας» με τον ΟΠΑΠ.

Το ΑΣΕΠ έκρινε το 2005 ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη μετατροπή της σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου, διότι η εργασιακή τους σχέση με την ΓΓΑ δεν καλύφτηκε με επαναλαμβανόμενες διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, όπως απαιτεί το Π.Δ 164/2004, αλλά με μια σύμβαση και παρατάσεις για διαρκείς δραστηριότητες της ΓΓΑ (συνέδρια, κύπελλα στίβου, συνέδρια κλπ), οι οποίες δεν καλύπτονται από το ως άνω Π.Δ.

Το έτος 2007 η απόσπαση δεν παρατάθηκε, όπως είχε συμβεί το 2005 και το 2006. Η ΓΓΑ απέστειλε την υπ. αριθμ. 51934/8-11-2006 τροπολογία – προσθήκη, η οποία αναφερόταν στην παράταση απόσπασης των συγκεκριμένων υπαλλήλων, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών δεν συμφώνησε με την περαιτέρω παράταση της απόσπασης των ιδίων προσώπων, με αποτέλεσμα το Δ.Σ της ΟΠΑΠ να αποφασίσει τη καταβολή μόνο των καθαρών αποδοχών μέσω χορηγίας στην ΓΓΑ χωρίς την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.

Δεδομένου ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΓΓΑ, αδικούνται από την ύπαρξη νομοθετικού κενού,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης