Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/06/2008

Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους ΚΠΕ του ΣΥΝ, σχετικά με νέες ακυρώσεις δρομολογίων της ΟΑ

Με την υπ. Αριθμών εσωτερική εγκύκλιο 241130/24/6/08 οι Διοικήσεις των Ολ. Αερογραμμών και Ολ. Αεροπορίας προχωρούν στις εξής ακυρώσεις δρομολογίων:

ΟΑ 169 Αθήνα Φρανκφούρτη-Αθήνα σε καθημερινή βάση.

ΟΑ 381 Αθήνα - Βουκουρέστι-Αθήνα για Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή

ΟΑ 343 Αθήνα - Ντουμπάι- Αθήνα για Πέμπτη

ΟΑ 906 Αθήνα - Θεσσαλονίκη- Αθήνα  για Τέταρτη και Παρασκευή

Σε Εκκαθάριση εν λειτουργία προχωρά εν κρυπτώ η κυβέρνηση εν μέσω τής θερινής περιόδου. Ο Υπ. Μετ. κος Χατζηδάκης  αποκαλεί τη  ντε φάκτο συρρίκνωση  «μη δυνατότητα να διευρύνει η ΟΑ τον κύκλο εργασιών της». Πρόκειται για χονδροειδέστατο ψέμα, αφού η κυβέρνηση έχει συρρικνώσει το στόλο της ΟΑ κατά 6 αεροσκάφη από πέρυσι, διατηρώντας το ίδιο δίκτυο!!!

Η δυσφήμηση της ΟΑ έχει ξεπεράσει τα όρια του προμελετημένου εγκλήματος. Καθημερινά ακυρώνονται δρομολόγια με τεράστιες οικονομικές ζημιές για τον εθνικό αερομεταφορέα.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΟΣΠΑ ανακοινώνουν το σχεδιασμό δράσης τους για τον επόμενο Σεπτέμβρη και Οκτώβρη !!

Η αξιωματική αντιπολίτευση, εγκλωβισμένη στις θεωρίες περί καλής ιδιωτικοποίησης, έχει πάθει αφωνία.

Ο ΣΥΝ έγκαιρα με τον Πρόεδρό του προειδοποίησαν για τη μεθοδευμένη έλλειψη αεροσκαφών για τη θερινή περίοδο από τον Φλεβάρη του 2008.

Μόνο με ενότητα και αγώνα οι εργαζόμενοι της ΟΑ μπορούν να αποτρέψουν ένα νέο εθνικό έγκλημα μετά τον ΟΤΕ, ένα έγκλημα που λαμβάνει χώρα τούτη τη στιγμή.

Επαναλαμβάνω ότι είπα πριν λίγες μέρες:  «Είναι απορίας άξιον πώς οι διοικητικοί, επιχειρησιακοί και πολιτικοί υπεύθυνοι για την ΟΑ κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι».

To Γραφείο Τύπου