Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/06/2008

Επείγουσα ανάγκη να γίνουν έργα για την ασφάλεια του δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου, Γ.Δραγασάκη προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών

Στις 18-10-2007 είχαμε καταθέσει ερώτηση για την ανάγκη εκτέλεσης έργων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης. Στην εν λόγω ερώτηση τονίζαμε ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα και έχουν καταστήσει επείγον και άκρως αναγκαίο το θέμα της χρηματοδότησης και της άμεσης εκτέλεσης των έργων που απαιτούνται, με σκοπό να καταστεί ασφαλής η εθνική οδός Καλαμάτας - Σπάρτης και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων. προτείναμε μάλιστα τη λήψη συγκεκριμένων άμεσων μέτρων, όπως τοποθέτηση πλέγματος σε συγκεκριμένα σημεία κλπ.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου «συντάσσει μελέτη τοποθέτησης μεταλλικών δικτύων ανάσχεσης καταπτώσεων στο οδόστρωμα («κουρτινών») ...»

Δυστυχώς, από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Οι διερχόμενοι οδηγοί καθημερινά αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους, από τις συνεχείς καταπτώσεις λίθων και βράχων. Πρόσφατα μάλιστα (22/6/08) ένας μεγάλος βράχος που αποκολλήθηκε από το βουνό τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι διερχόμενο μοτοσικλετιστή δασοπυροσβέστη!

Επειδή, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, απαιτούνται κατεπείγουσες

διαδικασίες,

ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν άμεσα ώστε:

α) Να τοποθετηθεί πλέγμα και μεταλλικά δίκτυα ανάσχεσης των καταπτώσεων σε όλα τα σημεία που υπάρχουν καταπτώσεις λίθων και βράχων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τους διερχομένους οδηγούς και πεζούς.

β) Να γίνουν και όλα εκείνα τα αναγκαία έργα συντήρησης και βελτίωσης ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιάννης Δραγασάκης

Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου