Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/06/2008

Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β΄ Πειραιά, Θοδ. Δρίτσα και Παν. Λαφαζάνη, αναφερόμενοι στην απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ να κατακυρώσει στην CosCo την παραχώρηση των προβλητών II και ΙΙΙ του σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Αʼ και Β΄ Πειραιά, Θοδ. Δρίτσας και Παν. Λαφαζάνης, αναφερόμενοι στην απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ να κατακυρώσει στην CosCo την παραχώρηση των προβλητών II και ΙΙΙ του σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

Η απόφαση εξπρές του ΔΣ του ΟΛΠ για κατακύρωση του διαγωνισμού στην κινεζική πολυεθνική CosCo δεν είναι αυτή καθεαυτή μόνο απαράδεκτη, αλλά και ελήφθη χωρίς καμία ενημέρωση, με πλήρη μυστικότητα και με παρασκηνιακές αδιαφανείς μεθοδεύσεις.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι προσφορές για το λιμάνι του Πειραιά, ζητήσαμε με επιστολή μας στη Διοίκηση του ΟΛΠ να μας αποσταλούν και να δοθεί η δυνατότητα στη Βουλή να έχει πλήρη ενημέρωση επʼ αυτών. Το εύλογο αίτημά μας όχι μόνο δεν έτυχε ανταπόκρισης, αλλά και το Δ.Σ. του ΟΛΠ  έσπευσε, άρον-άρον, με εντολή προφανώς της κυβέρνησης, να διαμορφώσει απαράδεκτα τετελεσμένα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης να διαμορφώσει απατηλές εντυπώσεις για το τίμημα που προσέφερε η CosCo διαψεύστηκαν δημοσίως από την ίδια την εταιρεία, προκαλώντας από παντού ειρωνικά σχόλια.

Σήμερα έχει καταστεί, σε κάθε καλόπιστο, προφανές ότι η πολιτικά εγκληματική παράδοση του λιμανιού του Πειραιά επιχειρείται να υλοποιηθεί με ένα διάτρητο και στην ουσία φωτογραφικό διαγωνισμό και με αδιαφανείς διαδικασίες που προωθούν προειλημμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις και αποφάσεις. 

To Γραφείο Τύπου