Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/06/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την συνολικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν πείθουν κανένα.

Ο προϋπολογισμός του 2008, παρά τις συνεχόμενες λογιστικές αλχημείες, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ η πορεία της οικονομίας βαδίζει από το κακό στο χειρότερο με σημαντική κάμψη των ρυθμών ανάπτυξης, ανεξέλεγκτο  πληθωρισμό, διογκωμένα εξωτερικά ελλείμματα, υποχώρηση των επενδύσεων και συνεχή πτώση της λαϊκής κατανάλωσης.

Ιδιαίτερα εκρηκτικές διαστάσεις παίρνουν τα κοινωνικά προβλήματα αφού τα λαϊκά εισοδήματα εξανεμίζονται από τη σκληρή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και τη συνεχή περικοπή των κοινωνικών δαπανών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση μπροστά στην αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής αντί να την αναθεωρήσει, χρησιμοποιεί τα αδιέξοδα που δημιουργεί για να δικαιολογήσει την συνέχειά της! Είναι έτοιμη να επιβάλλει νέα εισπρακτικά μέτρα που επιδεινώνουν την κατάσταση, ενώ για να «χρυσώσει το χάπι», προγραμματίζει παροχές - «ασπιρίνες» για στρώματα της κοινωνίας μας που η πολιτική της εξωθεί στην έσχατη εξαθλίωση.

Πέρα από την τσέπη μας παίζουν και με την υπομονή μας. Πρέπει κάποιος να τους σταματήσει και αυτός δεν είναι άλλος από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.  

To Γραφείο Τύπου