Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/06/2008

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου για το Εφετείο στο Ηράκλειο Κρήτης, τις σημερινές πυρκαγιές και το σκάνδαλο της Siemens

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Ηράκλειο Κρήτης όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος έκανε τις εξής δηλώσεις:

Για το Εφετείο

«Είμαστε εδώ στο Ηράκλειο και είχαμε συνάντηση με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου για το θέμα του Εφετείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί διαφορετικά από τα άλλα κόμματα. Δεν λέει άλλα στο Ηράκλειο και άλλα στα Χανιά. Δεν μπαίνει σε μυστικές διαδικασίες και είναι αποφασισμένος να προωθήσει με δυναμικό τρόπο το θέμα της αποκέντρωσης των υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει Εφετείο και στο Ηράκλειο αλλά και αποκέντρωση άλλων υπηρεσιών από το Ηράκλειο σε άλλες πόλεις της Κρήτης. Ο αγώνας συνεχίζεται για μας, θα είναι οξύς και έντονος και πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε επιτυχία».

Για τις πυρκαγιές

«Οι καπνοί από τις πυρκαγιές της Αθήνας έφθασαν και στο Ηράκλειο. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται κάθε χρόνο. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι άοπλη απέναντι στις επιθέσεις που γίνονται στο φυσικό πλούτο, και ιδιαίτερα στον περιαστικό, στο χώρο της Αθήνας. Χρειάζονται  επείγοντα μέτρα και πιστεύω ότι πρέπει να συνέλθει μια Διακομματική επιτροπή, σε υψηλότατο επίπεδο, προκειμένου ν΄ αποφασιστούν τα έκτακτα μέτρα για την πρόληψη και προστασία από τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στους περιαστικούς χώρους».

Για το σκάνδαλο της Siemens

«Εμείς επιμένουμε ότι είναι ανάγκη να γίνει άμεσα Εξεταστική Επιτροπή και επιβεβαιώνεται και από τα γεγονότα. Από κει πέρα, η υπόθεση της Siemens είναι η χαριστική βολή στο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού».

To Γραφείο Τύπου