Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2008

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρα στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στα Γλυκά Νερά

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από την Ιωάννα Στεργίου, Νομαρχιακή Σύμβουλο Ανατ. Αττικής, τον Σπύρο Σταύρου Γραμματέα Ανατ. Αττικής του κόμματος, επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή όπου ξέσπασε χθες η πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά. Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε με πυροσβέστες και με στρατιώτες οι οποίοι έχουν αναλάβει τη φύλαξη της περιοχής.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ευτύχημα είναι ότι μάλλον δεν περιμένουμε μια αναζωπύρωση, διότι έχει πέσει αρκετό νερό από χθες και βρίσκονται αρκετές δυνάμεις και του στρατού και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Το δυστύχημα είναι ότι για άλλη μια χρονιά είμαστε απροστάτευτοι απέναντι σ΄ αυτή τη μεγάλη απειλή στο φυσικό μας πλούτο και ιδιαίτερα στο περιαστικό πράσινο. Απροστάτευτοι διότι δεν έχουμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι και για την επέμβαση αλλά  και για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι να δούμε τις αιτίες. Και βλέπουμε εδώ ότι στην ευρύτερη Ανατολ. Αττική υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες στρέμματα διεκδικήσιμα και στον Υμηττό υπάρχουν πάνω από  χίλιες πολυτελείς κατοικίες με τη διαδικασία των αναψυκτηρίων.

Όταν έχεις μια τέτοια κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή κι όταν επιτρέπεται η εκτός σχεδίου δόμηση και όταν προχθές βράδυ στη Βουλή ψηφίστηκε ένα χωροταξικό σχέδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα να έχουν ορέξεις οικοπεδοφάγοι και διάφοροι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν, τότε δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι, δεν μπορεί να είμαστε ασφαλείς ότι θα αντιμετωπίσουμε το κίνδυνο.»

To Γραφείο Τύπου