Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ σχετικά με την άσκηση αγωγής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου κατά των γάμων της Τήλου

Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, ο κόσμος του νομικού πολιτισμού του 21ου αιώνα και βεβαίως η αφοσιωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα μερίδα της κοινωνίας των πολιτών σηκώνουν με χαρά το γάντι που τους πετάει προκλητικά η πανικόβλητη από τη νίκη της Τήλου Εισαγγελία Πρωτοδικών της Ρόδου με την άσκηση αναγνωριστικής αγωγής σε βάρος της εγκυρότητας των δύο γάμων, κατʼ εντολή του άγρυπνου θεματοφύλακα της ηθικής τάξης στην Ελλάδα κ. Σανιδά, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη».

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ επισημαίνει ότι στη δίκη αυτή θα συγκρουστούν δύο εντελώς αντίθετοι κόσμοι. Από τη μια μεριά ο κόσμος της δυσανεξίας, του φονταμενταλισμού, της μισαλλοδοξίας, του αυταρχισμού και της καταστολής της ανθρώπινης προσωπικότητας και των ατομικών ελευθεριών, και από την άλλη μεριά ο κόσμος της χειραφέτησης, της προώθησης της ανθρώπινης και κοινωνικής απελευθέρωσης σε όλους τους τομείς της ζωής, ο κόσμος του ασυμβίβαστου αγώνα για τα δικαιώματα όλων των μειοψηφιών ασχέτως γνώμης της πλειοψηφίας.

Η έκβαση της σύγκρουσης - σε ελληνικό αλλά φυσικά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο - αναμένεται ενδιαφέρουσα και συναρπαστική.

Τμήμα Δικαιωμάτων