Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2008

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε ομιλία του σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ν. Φιλαδέλφεια, σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens

Για το σκάνδαλο της Siemens δεν φταίνε μόνο 10-20 επιτήδειοι που το αξιοποίησαν για να πλουτίσουν, ο βασικός υπεύθυνος είναι ο δικομματισμός, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έστησαν ένα σύστημα βρώμικων συναλλαγών και χρηματοδοτήσεών τους, όπως και ορισμένων υπουργών και στελεχών των κυβερνήσεών τους, από τα μαύρα ταμεία της Siemens και άλλων εταιριών με αντάλλαγμα την ανάθεση σε αυτές έργων και προμηθειών του δημόσιου τομέα.

Έχουν φροντίσει μάλιστα να εξασφαλίσουν εκ των πρότερων  και την ατιμωρησία των πολιτικά υπευθύνων με τα μικρά χρονικά διαστήματα της παραγραφής των αδικημάτων τους που προβλέπει ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Οι κορώνες των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί αυτοκάθαρσής τους είναι υποκριτικές και ανεφάρμοστες εφόσον παραμένει αλώβητο το διαβλητό σύστημα ανάθεσης προμηθειών και έργων του δημοσίου, αλλά και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους που αποτελούν τα φυτώρια όλων των σκανδάλων.

Η επίκληση από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του κινδύνου της «Ιταλοποίησης» της πολιτικής ζωής της χώρας μας είναι εκ του πονηρού και υποκρύπτει στην ουσία την επιθυμία τους να ανακοπεί η διερεύνηση αυτού του σκανδάλου που έχει κλονίσει συθέμελα τον δικομματισμό.

Ό,τι όμως και να κάνουν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τις αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες των κομμάτων τους για την μετατροπή της χώρας μας σε φέουδο και διαφθορείο της Σ και όσων εταιριών έχουν πάρει με διαβλητό τρόπο δουλειές από το δημόσιο.

To Γραφείο Τύπου