Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2008

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπ. Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια αναφορικά με την ακρίβεια

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Χρ. Φώλια αναφορικά με την ακρίβεια, έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Η νέα μεγάλη, κατά μέσο όρο 7%, αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από 1η Ιούλη, την οποία υιοθέτησε ο κ. Χρ. Φώλιας, αποτελεί τη νέα ωρολογιακή βόμβα στα εισοδήματα των νοικοκυριών που θα ανατινάξει συνολικά τον τιμάριθμο και θα δυναμιτίσει την ήδη καλπάζουσα ακρίβεια.

Η ακρίβεια που πλήττει βάναυσα τα λαϊκά εισοδήματα δεν αντιμετωπίζεται με τη συγκρότηση απλώς και μόνο σχημάτων και μηχανισμών όπως η Υπηρεσία Ελέγχου Αγοράς και Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων, ούτε μέσω του διαλόγου με τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες, αλλά με αποφασιστικά μέτρα που θα παρεμβαίνουν στην ουσία του προβλήματος, που είναι η διαμόρφωση των ίδιων των τιμών σε όλο και υψηλότερα επίπεδα.

Η κυβέρνηση, όμως, ευλαβικά πιστή στο δόγμα της απελευθέρωσης των τιμών αρνείται πεισματικά κάθε μέτρο που θα επιβάλει τον πραγματικό έλεγχό τους και τη διάλυση των καρτέλ που τις καθορίζουν σε βάρος των καταναλωτών.

Μια κυβέρνηση που απλώς παρακολουθεί τις τιμές και συστήνει παρατηρητήρια για να διαπιστώνει απλώς τη συνεχή αύξησή τους, όπως το Παρατηρητήριο Υγρών καυσίμων, είναι μια κυβέρνηση περιττή και επικίνδυνη για τα εισοδήματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων ». 

To Γραφείο Τύπου