Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι πανεπιστημιακοί της Π.Κ. ΑΕΙ - ΤΕΙ -Ερευνητικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και η Π.Κ. Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της Νεολαίας ΣΥΝ, καταγγέλλουν την τρομοκρατία που ασκείται σε μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. στο ΠΑ.ΜΑΚ., καθώς και τις ψευδείς ανακοινώσεις της Πρυτανείας του ΠΑ.ΜΑΚ.

Ο Πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ. κ. Κουσκουβέλης, προκειμένου να δυσφημήσει την Αριστερά χρησιμοποιεί απαράδεκτες πολιτικά μεθόδους.

1.    Η ευθύνη για τη διακοπή της εκλογικής διαδικασίας στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ανήκει στον κ. Κουσκουβέλη που είχε κάθε λόγο να μην ολοκληρωθεί, καθώς φοβόταν ότι θα εκλεγόταν Πρόεδρος έξω από την δική επιρροή.

2.    Σε Δελτίο Τύπου της 24/6/08 η Πρυτανεία του ΠΑ.ΜΑΚ. επιχείρησε να «δείξει» τον ένοχο, υποστηρίζοντας ότι η καταστροφή της κάλπης έγινε «…από την ίδια μειοψηφία φοιτητών, που είχε προκαλέσει τα πρόσφατα επεισόδια στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου». Εξισώνοντας τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Τμήματος – μια απόλυτα νόμιμη διαδικασία – με την γεμάτη παρατυπίες σύγκληση της Συγκλήτου στις 4/6/08, καταγγέλουν εμέσως πλην σαφώς την ΑΡ.ΕΝ. και τη Νεολαία ΣΥΝ. Η προσπάθεια ενοχοποίησης της ΑΡ.ΕΝ., που είχε δημοσιοποιήσει εντός και εκτός του ΠΑ.ΜΑΚ. (ΕΘΝΟΣ 25/6/2008) την αποχή της από την εκλογική διαδικασία, συνιστά ψεύδος.

3.    Στελέχη της ΟΝΝΕΔ, όπως ο γνωστός από την ΟΝΝΕΔ Α.Ε. κ. Α. Παπαμιμίκος, απειλούν φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ. που δραστηριοποιούνται στην ΑΡ.ΕΝ. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης των ίδιων φοιτητών, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου (10/6/08), μέλη ΔΕΠ ζήτησαν τους φακέλους σπουδών τους από τις Γραμματείες των Τμημάτων στα οποία σπουδάζουν.

Δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε με κάθε πολιτικό και έννομο μέσο όσους φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ. διώκονται πολιτικά Καλούμε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να προασπίσουν τις στοιχειώδεις αρχές ακαδημαϊκης και δημοκρατικής λειτουργίας του ΠΑ.ΜΑΚ.

Θεσσαλονίκη 26/06/08