Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/02/2006

Σχετικά με τις προτάσεις του ΣΕΒ στη σημερινή διαπραγμάτευση με τη ΓΣΕΕ

Σχετικά με τις προτάσεις του ΣΕΒ στη σημερινή διαπραγμάτευση με τη ΓΣΕΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του κόμματος, δήλωσε τα εξής:

Ο ΣΕΒ, «παίρνοντας την πάσα» από τους τραπεζίτες, που αρνούνται να υπογράψουν κλαδική συλλογική σύμβαση με την ΟΤΟΕ, με την πρότασή του για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό 2,8% για το 2006, ουσιαστικά επιδιώκει να απαξιώσει πλήρως την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στόχος των επιχειρήσεων είναι η ατομική διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους, χωρίς την παρέμβαση των συνδικάτων, για να μην διεκδικούν και για να μην αντιδρούν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Η ηγεσία του ΣΕΒ, παίρνοντας θάρρος από το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνουν οι σκληρές αντεργατικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. και η αδυναμία ουσιαστικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, τα θέλει ΌΛΑ και τα θέλει ΤΩΡΑ.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν έχουν πλέον τίποτε να κερδίσουν από διαπραγματεύσεις, όταν η εργοδοτική πλευρά επιδιώκει να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Είναι, πλέον, η ώρα της ενότητας και του αγώνα, για να μην μετατραπεί η χώρα μας σε κοινωνικό νεκροταφείο και οι εργαζόμενοι σε σύγχρονοι σκλάβοι.

To Γραφείο Τύπου