Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/02/2006

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη για τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ σε βάρος των απεργών τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Τράπεζας

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, που ήταν παρών στις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ σε βάρος των απεργών τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Τράπεζας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι ντροπή για τη δημοκρατία τα όσα συνέβησαν σε βάρος των απεργών τραπεζοϋπαλλήλων. Είναι αδιανόητο τα ΜΑΤ, ως όργανο της κυβέρνησης, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, να χτυπούν και να τραυματίζουν εργαζόμενους και συνταξιούχους, που διεκδικούν τα πιο θεμελιώδη δημοκρατικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Ο ωμός αυταρχισμός γίνεται το όπλο για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που οδηγεί στην ακύρωση συνολικά του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι πρωτοφανείς αυτές αντεργατικές επιδιώξεις δεν θα περάσουν. Ο αυταρχισμός ποτέ δεν μπόρεσε να επιβάλει το νόμο του κεφαλαίου. Οι σχεδιασμοί των τραπεζιτών και της κυβέρνησης θα συντριβούν μέσα από την ενότητα και τον αγώνα των εργαζομένων.»

To Γραφείο Τύπου