Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/06/2008

Νέα ερώτηση Παπαδημούλη για την επέκταση του λιμένα στο 'Aκτιο

Στο θέμα της επέκτασης του λιμένα στο 'Aκτιο του Νομού Πρεβέζης, με μπάζωμα του οικολογικά ευαίσθητου Αμβρακικού Κόλπου, επανέρχεται με ερώτησή του στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης.

O Έλληνας ευρωβουλευτής είχε επισημάνει το θέμα της επιβάρυνσης του οικοσυστήματος του Αμβρακικού Κόλπου, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, με την επέκταση του τουριστικού λιμένα στην περιοχή του Ακτίου, χωρίς την τήρηση της σχετικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

O αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Επίτροπος κ. Στ. Δήμας είχε μάλιστα απαντήσει ότι: "η Επιτροπή δεν είχε γνώση της κατάστασης που περιγράφεται στην ερώτηση του αξιότιμου βουλευτή" και ότι «η Επιτροπή θα ζητήσει συμπληρωματικές πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τη σωστή εκτέλεση του έργου της μαρίνας σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στην άδεια καθώς και με τις πιθανές επιπτώσεις στην περιοχή Natura 2000 σε σχέση με τις εργασίες κατασκευής».

Δεδομένης της ολιγωρίας των ελληνικών αρχών και της συνέχισης του έργου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης επαναφέρει το ζήτημα στην Kομισιόν με τη νέα του ερώτηση, της οποίας το κείμενο έχει ως εξής:

" Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής στην υπ' αριθμόν 4122/2007 ερώτησή μου, σχετικά με τη χωροθέτηση τουριστικού λιμένα στην περιοχή του Aκτίου Πρεβέζης, "η Επιτροπή θα ζητήσει συμπληρωματικές πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τη σωστή εκτέλεση του έργου της μαρίνας σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στην άδεια καθώς και με τις πιθανές επιπτώσεις στην περιοχή Natura 2000 σε σχέση με τις εργασίες κατασκευής".

Έχουν παρασχεθεί τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησε η Επιτροπή από τις ελληνικές αρχές; Πώς κρίνονται από την Επιτροπή; Tί είδους μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία του ευαίσθητου περιβάλλοντος του Αμβρακικού κόλπου;"

To Γραφείο Τύπου