Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/06/2008

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τα δημοσιεύματα για εμπλοκή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τέως ή εν ενεργεία Υπουργών στο σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για εμπλοκή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τέως ή εν ενεργεία Υπουργών στο σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Οι συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση του σκανδάλου ΖΗΜΕΝΣ δείχνουν καθαρά πλέον την ύπαρξη μαύρου πολιτικού χρήματος και τις πολιτικές ευθύνες του δικομματικού πολιτικού συστήματος της χώρας μας που ήταν αποδέκτης των μιζών της ΖΗΜΕΝΣ με αντάλλαγμα τις αναθέσεις σʼ αυτή μεγάλων έργων και προμηθειών του δημοσίου.

Αυτό μπορεί να κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, το καταλαβαίνουν όμως οι πολίτες που με συντριπτική πλειοψηφία δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι την πολιτική ευθύνη γιʼ αυτό το σκάνδαλο την έχουν από κοινού η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Μέσα από το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ, ο δικομματισμός αποδεικνύεται όχι μόνο πολιτικά φθαρμένος αλλά και αγιάτρευτα διεφθαρμένος.

Όσο πιο πολύ αποδεικνύονται οι πολιτικές ευθύνες είτε από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Γερμανική Δικαιοσύνη, είτε από τη δικαστική και δημοσιογραφική έρευνα στη χώρα μας, τόσο πιο πολύ γίνεται πολιτικά εγκληματική η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση στη Βουλή εξεταστικής επιτροπής για την αναζήτηση με όρους διαφάνειας και πλήρους δημοσιότητας των πολιτικά υπεύθυνων για τη μετατροπή της χώρας μας σε διαφθορείο της ΖΗΜΕΝΣ, αλλά και άλλων εγχώριων και πολυεθνικών εταιρειών που πήραν με διαβλητό τρόπο μεγάλες δουλειές του δημοσίου».

To Γραφείο Τύπου