Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/02/2006

Αλ.Αλαβάνος: Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τα ελληνικά κοτόπουλα

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας για την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου οι καταναλωτές να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη τους στα ελληνικά κοτόπουλα και τα προϊόντα της ελληνικής πτηνοτροφίας κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Αλ. Αλαβάνος.

Ο Αλ. Αλαβάνος, στην ερώτησή του αφού τονίζει την εξαιρετική σημασία του κλάδου της πτηνοτροφίας τόσο όσον αφορά στην αγροτική και την όλη οικονομία της χώρας όσο και στην απασχόληση, ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να στηρίξει και οικονομικά μια επιθετική ενημερωτική επικοινωνιακή εκστρατεία με όλα τα μέσα (συνεχή παρουσία των αρμοδίων υπουργών στα ΜΜΕ, ειδικές συζητήσεις και αναλύσεις από τους επιστήμονες, ενημερωτικά spot,καταχωρήσεις στον τύπο) θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Ολόκληρη η ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ προς τον Υπουργό Επικρατείας έχει ως εξής:

«Θέμα: Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τα προϊόντα

της ελληνικής πτηνοτροφίας

Η πτηνοτροφία της χώρας μας, ο πιο δυναμικός κλάδος της ελληνικής κτηνοτροφίας, βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω της γρίπης των πτηνών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις επιστημόνων, ειδικών αλλά και της πολιτείας ότι η κατανάλωση του ελληνικού κοτόπουλου είναι απολύτως ασφαλής και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία, οι καταναλωτές βρίσκονται σε σύγχυση, λόγω και ενός κλίματος πανικού που καλλιεργείται από ορισμένα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων και την επαπειλούμενη κατάρρευση όλου του κλάδου της πτηνοτροφίας.

Δεδομένου ότι η πτηνοτροφία εκτός της μεγάλης σημασίας της για την αγροτική και την όλη οικονομία της χώρας μας, αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή εισοδήματος για περιοχές που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα φτωχές, όπως η Ήπειρος, ή με μεγάλο πρόβλημα ανεργίας όπως η Εύβοια και η Δυτική Αττική, και επομένως είναι απολύτως αναγκαία η επιβίωσή της

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Επικρατείας:

Προτίθεται η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να στηρίξει και οικονομικά μια επιθετική ενημερωτική επικοινωνιακή εκστρατεία που με όλα τα μέσα (συνεχή παρουσία των αρμοδίων υπουργών στα ΜΜΕ, ειδικές συζητήσεις και αναλύσεις από τους επιστήμονες και τους επιστημονικούς φορείς, προβολή ενημερωτικών spot, καταχωρήσεις σε όλο τον τύπο, κ.α), προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα προϊόντα της ελληνικής πτηνοτροφίας;»

To Γραφείο Τύπου