Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/06/2008

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και υπέυθυνου της Εργατικής Πολιτικής του, σχετικά με την συνάντηση της ΓΣEΕ με τον κ. Αλογοσκούφη

Σχετικά με την συνάντηση της ΓΣΣΕ με τον κ. Αλογοσκούφη, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος της Εργατικής Πολιτικής του δήλωσε τα ακόλουθα:

Ο κ. Αλογοσκούφης αντί να δεσμευτεί για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας το μόνο που υπονόησε ήταν ότι στο όνομα του εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών θα μειώσει τις κοινωνικές παροχές, ενώ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολύ λιγότερα για την αντιμετώπιση της φτώχειας από τα 500.000.000 ευρώ που είχε εξαγγείλει για το 2008.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ το μόνο που βρήκε να πει στον Υπουργό, ήταν ότι τιμάει την υπογραφή της στη συμφωνία με τους εργοδότες για αυξήσεις το 2008 4,4 %, όταν ο πληθωρισμός τρέχει στο 5% κι ο πραγματικός εργατικός τιμάριθμος πάνω από 7%.

Αυτό που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν είναι οι εθιμοτυπικές συναντήσεις της ΓΣΕΕ με τον υπουργό εθν. Οικονομίας αλλά η οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων για επαναδιαπραγμάτευση με τους εργοδότες της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2008 - 2009, για χορήγηση διορθωτικών μηνιαίων αυξήσεων στους εργαζόμενους 200 ευρώ το 2008 συν 100 ευρώ το 2009, για κοστολογικούς ελέγχους και ανώτατο πλαφόν στις τιμές των ειδών λαϊκής κατανάλωσης για χτύπημα των καρτέλς και των κερδοσκόπων και για το πάγωμα των αυξήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.  

To Γραφείο Τύπου