Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/07/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έκρηξη μηχανισμού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Στην Αθήνα, από την Γραμματεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα άνανδρη, ύπουλη και θρασύδειλη ενέργεια της ανατίναξης μέσα στη νύκτα με δυναμίτιδα των γραφείων του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα Χανιά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ευθύτητα, το ήθος και τη φιλοξενία του Χανιώτικου λαού.

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση της Ν.Δ., γιατί, η αξιοποίηση τοπικιστικών εντάσεων για ψηφοθηρικούς λόγους, η αλληλοσυγκρουόμενη θέση των βουλευτών της Ν.Δ. σε Ηράκλειο και Χανιά για το Εφετείο, η κάλυψη του τοπικού παρακράτους, η αναφορά στη Βουλή για «αιματοκύλισμα», λειτούργησαν ως πράσινο φως για τέτοιες ακραίες και επικίνδυνες αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Σε τοπικό επίπεδο καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων γιατί οι εμπρηστικοί του χαρακτηρισμοί ενάντια στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ως «πρόσωπο ανεπιθύμητο στα Χανιά» δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα ενόψει της επίσκεψής του γιʼ  αυτούς που επεδίωξαν στην πράξη με δυναμίτιδα να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανεπιθύμητος στα Χανιά».

Καμιά ενέργεια βίας δεν πρόκειται να ανακόψει στο ελάχιστο και σε κανένα μέρος της Ελλάδας τον αγώνα μας για διάλογο, ελευθερία και δημοκρατία, που σε μεγάλο βαθμό εμπνέεται από τις πολύτιμες παραδόσεις του λαού των Χανίων και όλης της Κρήτης.

Η επίσκεψη του Αλ. Αλαβάνου στα Χανιά θα γίνει αύριο ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί.