Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/07/2008

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Άλφα 989 (Πετρόπουλος-Κακούσης) για το σκάνδαλο Siemens, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητιέται η ενίσχυση μιας νομοθεσίας που ήδη υπάρχει. H οδηγία 18/2004 επιτρέπει σε ένα κράτος μέλος, αν μια εταιρία -για παράδειγμα η Siemens- παραβιάζει του κανόνες περί υγιούς ανταγωνισμού για να πάρει μια δουλειά να μπορεί να την αποκλείσει πλήρως από την συμμετοχή σε έργα και προμήθειες που δίνει το δημόσιο. Στην Ελλάδα δεν έχει εφαρμοστεί καμία φορά αυτή η νομοθεσία ακόμη και σε «σκαστές» περιπτώσεις. Δεν έχει γίνει ούτε το ελάχιστο, να μπουν δηλαδή στο μικροσκόπιο οι δουλειές που έχει πάρει η Siemens από το δημόσιο.

Ένας πρωθυπουργός που νοιάζεται για το δημόσιο χρήμα έπρεπε να ζητήσει να εξεταστούν όλες οι δουλειές που έχει πάρει η Siemens, από τη στιγμή που υπάρχει στη Γερμανία μια δικογραφία που λέει ότι δόθηκαν 100 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ επί 15 χρόνια. Αντί γιʼ αυτό, η Siemens συνεχίζει να παίρνει δουλειές από το δημόσιο σαν να μην τρέχει τίποτε.

Ενώ ζέχνουν τα πάντα από την μπόχα της Siemens, στην Ελλάδα ασχολείται ένας ανακριτής -ενώ στη Γερμανία 28- με μία γραμματέα που την μοιράζεται με 4 ακόμη ανώτερους δικαστικούς. Επειδή την απόφαση να ανατεθεί αυτό το μέγα σκάνδαλο σε έναν μόνο άνθρωπο την έχει πάρει ο κ. Σανιδάς, τον οποίο διόρισε ο κ.Καραμανλής στο πόστο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το δικό μου πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Καραμανλής του «σεμνά και ταπεινά» και του «Μπαϊρακτάρη» δεν θέλει να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση διότι είναι και «γαλάζιοι» μπλεγμένοι και επιδιώκει, όπως έχει επέλθει παραγραφή για τους «πράσινους», να επέλθει παραγραφή και για τους «γαλάζιους».

Δεν πρέπει να ψάχνουμε ψύλλους στʼ άχυρα της νομοθεσίας που θα γίνει αλλά να βλέπουμε το βουνό που έχουμε μπροστά μας. Το δικομματικό καρτέλ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με μαύρο χρήμα και διεφθαρμένες πρακτικές που η Siemens είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι μόνο η Siemens έδινε μίζες για να παίρνει δουλειές.»

To Γραφείο Τύπου