Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/02/2006

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του, για την κατασκοπία, προς τον κ.Πρωθυπουργό, στην οποία απάντηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας, ο βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος, είπε:

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Πρόκειται για τη σοβαρότερη υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας, εμπορίας απορρήτων πληροφοριών και πολιτικής αποσταθεροποίησης και δυστυχώς οι πολίτες βλέπουν σαν να υπάρχει πρόγραμμα προστασίας ενόχων δραστών και μαρτύρων συνεργών. Εκεί παραπέμπουν οι αρχικοί κυβερνητικοί έπαινοι στον κ. Κορωνιά.

Δώστε στη δημοσιότητα το μεγάλο αδελφό με το όνομά του. Αποκαλύψτε τη διαπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών, εσωτερικών υπηρεσιών και επιχειρηματικών κύκλων, που παγίδευσαν την κοινωνία και τη Δημοκρατία.

Ανακοινώστε τι έγινε εντός της VODAFON εντός της ΕΥΠ, ποιοι, πότε και σε ποιους δώσανε τους αριθμούς, και πως οι ξένες μυστικές υπηρεσίες είναι εξαρχής μέσα στο λογισμικό ασφαλείας, που μας το μοσχοπούλησαν, δήθεν για να μας προστατέψουν.. Βάλτε τη VODAFON και τα στελέχη της στη θέση του υπολόγου, συνεργού, για να μην καταστρέφονται εκ του ασφαλούς ή εμφανίζονται κατά το δοκούν πειστήρια, όπως ακόμη και για τον αδιευκρίνιστο θάνατο του άτυχου Τσαλικίδη.

Καταργείστε το θεσμικό πλαίσιο των νομίμων παγιδεύσεων, των νομίμων - δήθεν - παγιδεύσεων, που με άλλοθι την αντιτρομοκρατική πολιτική και το εθνικό συμφέρον παραβιάζουν την εθνική ασφάλεια και εγκαθιστούν τη διαδικτυακή τρομοκρατία.

Δώστε στη δημοσιότητα τα πορίσματα των εσωτερικών διοικητικών ερευνών και ελέγχων που έχουν γίνει στην ΕΥΠ, στην Ελληνική Αστυνομία και στον ΟΤΕ κ.α.

Ενημερώστε πολιτικά τα κόμματα και τη Βουλή γι’ αυτούς που κατασκόπευαν. Γιατί δεν κατασκόπευαν για να παίξουν στον ελεύθερο χρόνο τους, κατασκόπευαν για να ξέρουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, για να πιέζουν προς επιθυμητές λύσεις, για να αποσταθεροποιούν τη λειτουργία των πολιτικών θεσμών, για να εκβιάζουν προκειμένου να δίνονται συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε κύκλοι ομώνυμοι και αλληλοτεμνόμενοι να κερδοσκοπούν.

Και αυτά τα ζητήματα δεν είναι ζητήματα της δικαιοσύνης, είναι ζητήματα της κυβέρνησης. Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει το αξιόποινο, ποιοι εμπλέκονται, το βαθμό της εμπλοκής τους και θα προσδιορίσει αρχικά με την ποινική δίωξη.

Πολιτικά ενεργήστε. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να έχει στηθεί αυτό το κύκλωμα παγίδευσης ολόκληρης της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας, χωρίς να υπάρχει συνέργια ξένων μυστικών υπηρεσιών, υπηρεσιών της ΕΥΠ και επιχειρηματικών κέντρων που έχουνε τη μήτρα για να δώσουνε την τεχνολογία αυτού του λογισμικού.

Αυτά σας καλούμε να πείτε και σας καλούμε επιπροσθέτως να προχωρήσετε σε μία εθνική στρατηγική για την ασφάλεια των δικτύων και πληροφορικών, γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μια τραγική διαπίστωση. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξελίσσονται αλματωδώς και η ελληνική δημοκρατία δεν διαθέτει ούτε το θεσμικό, ούτε το πολιτικό ούτε το λογισμικό σύστημα ασφαλείας. Δεν υπάρχουν πολιτικά, θεσμικά και λογισμικά αντίβαρα στην ασύδοτη δράση αυτών των κυκλωμάτων, που δεν είναι οι απλοί χάκερς, δεν είναι οι πειρατές του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μίλησε η κυβέρνηση αρχικά για τηλέφωνα σκιές. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Τα τηλέφωνα σκιές παραπέμπουν στη σκιώδη δημοκρατία, όπου η εθνική ανεξαρτησία, η ασφάλεια της χώρας, η δημοκρατική αξιοπρέπεια και νομιμότητα, η κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, θα γίνονται διαδικτυακό παιχνίδι κάποιων υπερεξουσιαστών, που θα είναι διευθύνοντες σύμβουλοι σε εταιρίες πολυεθνικές ή θα είναι σκιώδη στελέχη εσωτερικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών.

To Γραφείο Τύπου