Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/07/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με το θέμα της Siemens και του «ταξιδιού» υπουργού της

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, αποδεχόμενη ως επαρκείς «παιδικές» εξηγήσεις, ακόμη και για πτυχές της υπόθεσης όπως ταξίδια υπουργού της. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κουκουλώσει κάθε πτυχή της υπόθεσης, μικρή ή μεγάλη, με κόστος ακόμη και την όποια σοβαρότητα της είχε απομείνει.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα λόγια περί επανίδρυσης του κράτους είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου, αφού στην πράξη τίποτα δεν αποκαλύπτεται και όλα κουκουλώνονται, ιδιαίτερα για την «ταμπακέρα», δηλαδή για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του μαύρου πολιτικού χρήματος που διοχετεύθηκε στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στον τόπο και το μέλλον του, καθώς υποσκάπτει την όποια προοπτική να αμβλυνθούν τέτοια φαινόμενα. Με την στάση της επί της ουσίας δίνει το μήνυμα για την διαιώνιση αυτής της κατάστασης.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε το αίτημα για την δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, ως ένα αναγκαίο εργαλείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Γιʼ αυτό καλούμε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις του δικομματισμού που καλλιέργησαν αυτόν τον τρόπο της διοίκησης του κράτους και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και συμφέροντος.       

To Γραφείο Τύπου