Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/07/2008

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αναφορικά με νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δομές φύλαξης και φιλοξενίας παιδιών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Με απλά μερεμέτια και με ωραιοποίηση της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενες μητέρες δεν αντιμετωπίζεται το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας των αναγκαίων δομών και υποδομών για τη φύλαξη και τη φροντίδα των παιδιών τους, πόσο μάλλον όταν οι υπάρχουσες δομές του εξαγγελθέντος από την κυβέρνηση προγράμματος καλύπτουν τις ανάγκες μόλις μιας στις δέκα εργαζόμενες γυναίκες της χώρας μας.

Και επειδή ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσουν αυγά, αυτό που χρειάζεται είναι η γενναία αύξηση των δημόσιων δαπανών για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών που να καλύπτουν συνολικά τις ανάγκες φύλαξης και φροντίδας των παιδιών όλων των εργαζόμενων γυναικών. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί αποφασιστικά όχι μόνο η απασχόληση των γυναικών, αλλά και η δυνατότητα ισότιμης και πλήρους επαγγελματικής εξέλιξής τους».

To Γραφείο Τύπου