Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2008

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Γ. Μπαλάφα, μέλος της Π.Γ. με ευθύνη για την Εξωτερική πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις και την Ρ. Δούρου, μέλος της ΚΠΕ, υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων,  συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Το πρωί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Κάρογιαν, τον Πρόεδρο του  ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη  και τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τις συναντήσεις του,  ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κυπριακό αποτελεί ένα από "τα σημαντικότερα αγκάθια στα εθνικά θέματα, αλλά και στην πολιτική ζωή της χώρας μας", ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι " υπάρχει μια συναντίληψη στις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, κυρίως στις σημαντικότερες, για την ανάγκη να προχωρήσουμε με βήματα προσεκτικά, αλλά και σταθερά, στην κατεύθυνση της επίλυσης του κυπριακού". Και ευχήθηκε να έχουν θετική κατάληξη οι προσπάθειες για τη λύση του κυπριακού, γιατί , "είναι ίσως η πιο σημαντική, ίσως και η τελευταία ευκαιρία".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης του προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και πρόσθεσε ότι "υπήρξε από την απέναντι πλευρά εκτίμηση αλλαγής στάσης στο θέμα της μιας κυριαρχίας και μιας ιθαγένειας". Επίσης,  επεσήμανε την ανησυχία του ιδίου και των συνομιλητών του για τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Οι Κύπριοι πολιτικοί αρχηγοί χαρακτήρισαν ουσιαστική τη συνάντηση τους με τον κ. Τσίπρα ,ο δε πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι "υπήρξε σύμπτωση εκτιμήσεων και θέσεων".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ολοκληρώνει το απόγευμα την επίσκεψη του στην Κύπρο με συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

To Γραφείο Τύπου