Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2006

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης κ.Τσιτουρίδη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Ο Yπουργός Απασχόλησης μίλησε για την ανάγκη «διευρυμένων διαβουλεύσεων» μεταξύ κυβέρνησης-εργοδοτικών φορέων-συνδικάτων, όταν είναι γνωστό ότι την αδιαλλαξία του ΣΕΒ και των τραπεζιτών την έχουν πυροδοτήσει οι εφαρμοζόμενες, από την κυβέρνηση της ΝΔ, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Υπουργός Απασχόλησης και η κυβέρνηση δεν δίνουν άμεσα κατεύθυνση στις δημοσίου ενδιαφέροντος τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Αγροτική, Τράπεζα της Ελλάδας) να σπάσουν το αντεργατικό μέτωπο των τραπεζιτών και να διαπραγματευτούν την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας με την ΟΤΟΕ, όλες οι δηλώσεις τους περί «συνεννόησης» είναι υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές.

Η ουσία είναι ότι, στη σύσκεψη του Υπουργού Απασχόλησης με τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η συνέχιση των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας. Μόνο η ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων μπορεί να τους σταματήσει και να ανατρέψει την πολιτική τους.

To Γραφείο Τύπου