Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2006

Ο Συνασπισμός στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα του ναυτεργατικού κόσμου της χώρας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ περιόδευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και έκανε την παρακάτω δήλωση σε σχέση με την απεργία των ναυτεργατών:

«Ο ΣΥΝ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον απεργιακό αγώνα του ναυτεργατικού κόσμου και τα αιτήματα που διεκδικούν οι απεργοί ναυτεργάτες με τον σκληρό και ενωμένο αγώνα τους.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει θετικά και δεσμευτικά στις διεκδικήσεις των ναυτεργατών και πρώτα από όλα στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ανεργία στον ναυτικό κόσμο της χώρας.

Θεωρούμε την κυβερνητική αντιναυτεργατική πολιτική και αδιαλλαξία, ως τη μόνη και αποκλειστικά υπεύθυνη για την απεργία των ναυτεργατών και τις όποιες επιπτώσεις της.

Καλούμε την κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί να στρέψει κατά των ναυτικών μας τμήματα της κοινής γνώμης, να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα λύσεις στις δίκαιες και ώριμες διεκδικήσεις που προβάλλουν οι ναυτεργάτες με την απεργία τους.

Καλούμε τους κατοίκους και τους παραγωγικούς φορείς των νησιών μας να σταθούν στο πλάι των ναυτεργατών. Να κατανοήσουν ότι υπεύθυνη για τις όποιες ταλαιπωρίες τους δεν είναι η δίκαιη απεργία των ναυτεργατών, αλλά η κυβερνητική αδιαλλαξία. Αντίθετα, ο αγώνας του ναυτικού κόσμου είναι και δικό τους αγώνας για καλύτερες, πιο οικονομικές και πιο σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα αναβαθμίζουν την οικονομική και τη κοινωνική θέση των νησιών μας».

To Γραφείο Τύπου