Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/05/2008

H «κοινωνική ευαισθησία» του καρτέλ γάλακτος μην πλήξει τους έλληνες κτηνοτρόφους

Το ανέκδοτο περί «συμφωνίας κυρίων¨» για πάταξη της ακρίβειας έχει και συνέχεια με την επίδειξη «κοινωνικής ευαισθησίας » της Vivartia ( πρώην ΔΕΛΤΑ) η οποία  ανακοίνωσε χτες μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος κατά 3% από τις 2 Ιουνίου.

Έτσι, η μια από τις « πέντε αδελφές » του καρτέλ γάλακτος σπεύδει να δημιουργήσει εντυπώσεις, προφανώς εν όψει του μποϋκοτάζ που έχουν αναγγείλει οι ενώσεις των καταναλωτών από 9 έως 14 Ιουνίου με αίτημα να μειωθεί η τιμή του φρέσκου γάλακτος

Είναι φανερό, ότι ο όμιλος MIG ( ενδιαφερόντων Βγενόπουλου) στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η Vivartia ρίχνει σωσίβιο στην αποτυχημένη κυβερνητική  πολιτική για τον έλεγχο των τιμών και την πάταξη της αισχροκέρδειας.  

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι παραγωγοί του αγελαδινού γάλακτος διαθέτουν το προϊόν τους στο εξωφρενικό ποσό των 35-40 cent/kg.

Ήδη, οι έλληνες κτηνοτρόφοι εκφράζουν έντονη ανησυχία μήπως η εξαγγελθείσα μείωση της τιμής μετακυλιστεί στις δικές τους πλάτες.

Ο ΣΥΝ δηλώνει πως ο έλεγχος των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και τα τρόφιμα μπορεί να γίνει δυνατός μόνο με ουσιαστική στήριξη των παραγωγών και ισχυρή πολιτική βούληση για σύγκρουση με τα μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα που ολιγοπωλούν τις αγορές και κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των ελλήνων αγροτών και καταναλωτών .

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής