Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/07/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΝ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συνεδρίασε σήμερα και συζήτησε α) τις πολιτικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του κόμματος, β) την υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και γ) τη δουλειά της επιτροπής Πολιτικής Τεκμηρίωσης.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ενωτικού μετώπου κατά της ακρίβειας και της νέας λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Επίσης, ανατέθηκε στα αρμόδια μέλη της Π.Γ. η εντατικοποίηση της δουλειάς στο ζήτημα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στα ζητήματα της έλλειψης του νερού σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και το τεράστιο πρόβλημα των πυρκαγιών που δεν φαίνεται να περιορίζεται φέτος παρά την καταστροφική περσινή εμπειρία με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η επιτροπή Πολιτικής Τεκμηρίωσης κατέθεσε τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου εργασιών της αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, τις ενδεχόμενες συνέπειες από την υπόθεση της Siemens, τις εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα και τα ενδεχόμενα εκλογικά σενάρια, και συζητήθηκε η περαιτέρω πορεία της δουλείας της. Παράλληλα, αποφασίστηκε να συζητηθούν τα συμπεράσματά της σε μια επόμενη συνεδρίαση της Π.Γ.

Όσον αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας ΚΠΕ αποφασίστηκε να απασχολήσει η διαδικασία για το πρόγραμμα και οι αλλαγές στα ΜΜΕ του κόμματος στη επόμενη συνεδρίαση με βάση τις σχετικές εισηγήσεις.

Τέλος, η Π.Γ. εκτίμησε ότι η δράση του κόμματος θα συνεχιστεί σε έντονους ρυθμούς το επόμενο διάστημα λόγω των διεθνών υποχρεώσεων του ΣΥΝ, των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της Νεολαίας ΣΥΝ, αλλά και της προετοιμασίας του κόμματος για τις μεγάλες αντικυβερνητικές εκδηλώσεις με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ το φθινόπωρο.       

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού