Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/07/2008

Δήλωση του Γιάννη Μπουρνούς, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ και Υπεύθυνου Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σχετικά με τα σχέδια για τη συγκρότηση Ευρωπαϊκής Αστυνομίας

«Εκεί που μάς χρωστούσαν, μάς πήραν και το βόδι»: Αντί η νεοφιλελεύθερη πολιτική πλειοψηφία της Ε.Ε. να προβληματιστεί για το πρόσφατο, ηχηρό ιρλανδικό ΟΧΙ που εισέπραξαν τα σχέδιά της για περαιτέρω ένταση της αντιδημοκρατικής και κατασταλτικής της πολιτικής (βλ. δυνάμεις ταχείας επέμβασης, αντιμεταναστευτική πολιτική διώξεων και απελάσεων κλπ), η Άτυπη Σύνοδος Κορυφής συμφώνησε στη μετακίνηση αστυνομικών μεταξύ των κρατών-μελών «όταν παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση πολιτών».

Επισημοποιείται, δηλαδή, η, εφαρμοζόμενη από χρόνια,  ευρωπαϊκή πολιτική καταστολής εναντίον όσων αντιστέκονται, την οποία τόσο έντονα έχουμε ζήσει σε παλαιότερες δυναμικές κοινωνικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη (π.χ. εναντίον των G8).

Ο Συνασπισμός και η Ευρωπαϊκή Αριστερά στέκονται αταλάντευτα και μαχητικά απέναντι σε όσους επιχειρούν να υψώσουν τείχη στην ελευθερία και τις ελευθερίες των Ελλήνων και των άλλων ευρωπαίων πολιτών. Η Ευρώπη της καταστολής, η Ευρώπη-Φρούριο δεν είναι η δική μας Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου