Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2006

Περιοδεία αντιπροσωπείας του Συνασπισμού στη Λιβαδειά

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Κλιμάκιο το ΣΥΝ στο οποίο συμμετείχαν ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Παλαιολόγος, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Βοιωτίας κ. Πολύμερος και άλλα στελέχη του ΣΥΝ, περιόδευσε στη Λιβαδειά και επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο και το Νοσοκομείο.

Στο Εργατικό Κέντρο η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Παπαπαναγιώτου και μέλη του Προεδρείου. Από όλες τις πλευρές τονίσθηκε η ανάγκη να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της η παλιά ΠΕΣΙΝΕ και να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι από τις συζητούμενες συρρικνώσεις, πράγμα που θα είχε σοβαρότατες συνέπειες για ολόκληρη την πόλη. 'Αλλωστε στην περιοχή είναι έντονο το πρόβλημα της ανεργίας ενώ σε πολλές επιχειρήσεις οι εργασιακές σχέσεις είναι μεσαιωνικές αφού οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σκληρά και να κάνουν υπερωρίες για τις οποίες δεν αμείβονται.

Στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συνάντησε τη διοίκηση και τους εργαζομένους. Ο κ. Λεβέντης τόνισε το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Νοσοκομείο, όπως αναγνωρίζεται όχι μόνο από τους ασθενείς αλλά και από όλη την ιατρική κοινότητα.

Σοβαρότατες ελλείψεις παρουσιάζονται σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να λειτουργούν μόνο τα 2 από τα 4 χειρουργεία του Νοσοκομείου. Οι γιατροί του Νοσοκομείου ανέφεραν ότι πολλές φορές οι ίδιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον τραυματιοφορέα, επειδή συχνά ένας μόνο τραυματιοφορέας πρέπει να καλύψει όλες τις ανάγκες των 200 και πλέον ασθενών του Νοσοκομείου .

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής, καθώς και των εργαζόμενων του Νοσοκομείου, ενώ ο κ. Λεβέντης δεσμεύτηκε να φέρει τα προβλήματα της περιοχής στη Βουλή.

To Γραφείο Τύπου