Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/07/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση Ζαχόπουλου που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής

Τα κορυφαία ατοπήματα όπως οι προσλήψεις απο το «παράθυρο», η αδιαφανής και χωρίς κριτήρια διάθεση χρημάτων σε «κολλητούς», οι ύποπτοι αποχαρακτηρισμοί και τόσα άλλα «ωραία» τέθηκαν για άλλη μια φορά στο αρχείο χωρίς να προκύψουν ευθύνες. Με τέτοιες μεθόδους δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει η αντίληψη περί της δημόσιας διοίκησης και της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος με γνώμονα το κομματικό συμφέρον που καλλιέργησαν οι κυβερνήσεις του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κατάσταση της κυβέρνησης γίνεται ακόμη πιο θλιβερή αν αναλογιστούμε ότι η απεγνωσμένη προσπάθειά της να κλείσει γρήγορα την υπόθεση σχετίζεται και με την επίφοβη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία...

Η τακτική της κυβέρνησης να βάζει μπροστά τη δικαιοσύνη για να βγάζει από πάνω της τις δικές της ευθύνες για την υφιστάμενη κατάσταση φέρνει νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας και την καθιστά απολύτως υπεύθυνη για τη διαιώνιση μιας απαράδεκτης ατμόσφαιράς στην πολιτική ζωή του τόπου.

Απαιτούμε την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών και την πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Η κάλυψη μισθολογικών αναγκών των υπαλλήλων δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τη διαιώνιση της αδιαφάνειας.

To Γραφείο Τύπου