Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/07/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ με αφορμή την απαλλαγή κοινοπραξίας που μετέχει η Siemens από ποινικές ρήτρες για την μη εκτέλεση των υποχρεώσεών της απέναντι στην ΔΕΗ

Οι δικαιολογίες της Διοίκησης της ΔΕΗ, για την απαλλαγή από ποινικές ρήτρες ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, της Κοινοπραξίας που συμμετείχε η Siemens, για εργασίες που είχε αναλάβει σε δύο μονάδες στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, είναι τουλάχιστον προκλητικές, όταν την ίδια στιγμή τα τιμολόγιά της αυξάνουν και παράλληλα οι μονάδες βγαίνουν νοκ-άουτ στον καύσωνα λόγω βλαβών.

Η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται σήμερα εκτεθημένη, καθώς διαμόρφωσε μια κατάσταση κατά την οποία δεν είναι σε θέση να προασπίσει τα συμφέροντά της έναντι της κοινοπραξίας χωρίς να χάσει τη χρηματοδότηση απο το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

 Διοίκηση της ΔΕΗ και κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν άμεσα στοιχεία για τη σκοπιμότητα και ωφελιμότητα του έργου, τις αποκλίσεις στο χρονοδιάγραμμα και το κόστος του.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, αφού ενώ η υπόθεση της Siemens είναι στο επίκεντρο εδώ και δύο χρόνια, η Διοίκηση της ΔΕΗ επέμεινε σε μία ανάθεση για ένα έργο το οποίο δεν παραδόθηκε εγκαίρως, υπήρξε αναθεώρησή του, όπου και πάλι δεν παραδόθηκε και πιθανόν θα ακολουθήσει και άλλη τροποποίηση.

Μετά από όλα αυτά, η Διοίκηση της ΔΕΗ εξακολουθεί να πιστεύει ότι η σύμβαση συμφέρει την ίδια την ΔΕΗ και τους καταναλωτές;

To Γραφείο Τύπου