Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/07/2008

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα με το συντονιστικό των σωματείων Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνικής Μέριμνας»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με το συντονιστικό των σωματείων Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνικής Μέριμνας».

Μετά την συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Είναι σημαντική η κοινωνική προσφορά των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του προγράμματος, αν  και παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους ηλικιωμένους και στα άτομα με αναπηρία, είναι εργαζόμενοι υπό ομηρία. Σε λίγες ημέρες τελειώνει το πρόγραμμα χρηματοδότησης και, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ώστε να υπάρξει θεσμική υπόσταση του προγράμματος. Άλλωστε, αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική μέριμνα και φροντίδα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεσα μία οριστική λύση, ώστε οι εργαζόμενοι να ξεφύγουν από την εργασιακή ανασφάλεια και να μην εξαρτώνται από την οικονομική και πολιτική συγκυρία. Αυτό θα γίνει μόνο με την πάγια χρηματοδότηση του προγράμματος και την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ο Συνασπισμός θα στηρίξει τους αγώνες  των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».

To Γραφείο Τύπου