Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/02/2006

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τους Π.Λαφαζάνη, Δ.Στρατούλη, μέλη της Π.Γ του ΣΥΝ, τον Γ.Γαβρίλη, γραμματέα ΝΕ Πειραιά του ΣΥΝ και τον Δημ.Τζανακόπουλο, Γραμματέα της Νεολαίας, επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Πειραιά.

Συναντήθηκε με τους απεργούς ναυτεργάτες έξω από το καράβι «Ελ. Βενιζέλος» και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση μας γυρίζει σε επικίνδυνες εποχές. Εκδηλώνει ακραία φαινόμενα αυταρχισμού. Στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους ναυτεργάτες αλλά ενάντια στη δικαιοσύνη που κήρυξε την απεργία νόμιμη.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε το 2004 από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, γιατί είναι από τις χώρες που κάνουν χρήση της πολιτικής επιστράτευσης, με αφορμή την επιστράτευση και πάλι των ναυτεργατών το 2002 από το ΠΑΣΟΚ.

Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας έχει βάλει την Ελλάδα σε μαύρη λίστα μαζί με την Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε.

Εμείς κατανοούμε την απόγνωση των ναυτικών. Τα καράβια θα μπορούσαν όλα να έχουν φύγει εδώ και μέρες, αν η κυβέρνηση δεχόταν το μετριοπαθές πλαίσιο διαλόγου και διεκδικήσεων που έχει θέσει η ΠΝΟ.

Καλούμε την κυβέρνηση να άρει την επιστράτευση, να δεχθεί το διάλογο με βάση τις προτάσεις της ΠΝΟ και να λειτουργήσουν όλα τα λιμάνια. Καλούμε όμως και το ΠΑΣΟΚ να δεσμευτεί ότι τάσσεται αποφασιστικά κατά της επιστράτευσης ως μέσου επίλυσης εργατικών διαφορών και διαφοροποιείται από την πολιτική που είχαν ακολουθήσει και οι δικές του κυβερνήσεις.»

To Γραφείο Τύπου