Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/07/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝ για την απόφαση να επιβληθεί κατά πλειοψηφία ποινή τρίμηνης αργίας στις οκτώ καθηγήτριες που θεωρήθηκαν υπεύθυνες για την επιχείρηση παράνομης αναβαθμολόγησης

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση να επιβληθεί κατά πλειοψηφία ποινή τρίμηνης αργίας (από 90 ως 100 ημέρες) στις οκτώ καθηγήτριες που θεωρήθηκαν υπεύθυνες για την επιχείρηση παράνομης αναβαθμολόγησης των γραπτών του μαθήματος των Αγγλικών στις περσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις στο Βαθμολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ήδη είχαν εκδηλωθεί απροκάλυπτες επεμβάσεις χειραγώγησης των δύο Περιφερειακών Συμβουλίων, που ανέλαβαν να εκδικάσουν την υπόθεση τόσο από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης που διενέργησε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση και εξέδωσε το πόρισμα με το οποίο παραπέμφθηκαν οι οκτώ βαθμολογήτριες στα αντίστοιχα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Από την αρχή είχε διαφανεί η προσπάθεια της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας να κλείσει βιαστικά το θέμα και να μετακυλίσει τις ευθύνες στις εκπαιδευτικούς, και μάλιστα εξίσου και σε εκείνες που με την καταγγελία τους αποκάλυψαν την παράνομη πράξη και την έφεραν στη δημοσιότητα. Η τακτική αυτή ήδη επιβεβαιώθηκε με την απόφαση  που έλαβαν τα αρμόδια όργανα, με κριτήριο όχι την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων του Υπ. Παιδείας, που επιδίωξε να κατασκευάσει εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικά υπεύθυνοι.

Τμήμα Παιδείας