Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/07/2008

Με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρίας Π & Κ Γερμανός από την Cosmote το 2006, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Π. Γερμανού και του ορισθέντα απο την κυβέρνηση Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη επιβεβαιώνει τα μεγάλα ερωτηματικά που είχαμε εξαρχής διατυπώσει – πέραν της ριζικής μας αντίθεσης ως προς τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης συμφωνίας – για τη σκανδαλώδη και με αδιαφανείς διαδικασίες εξαγορά της «Γερμανός» απο την Cosmote.

Οι εξελίξεις αυτές αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση αφού είναι η ίδια που ενθάρρυνε, κάλυψε και στήριξε απολύτως όχι μόνο αυτή καθʼεαυτή την απαράδεκτη εξαγορά, αλλά και τις διαδικασίες υλοποίησης αυτής της υπόθεσης.

Η άμεση εμπλοκή της διοίκησης του ΟΤΕ σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση εγείρει πελώρια θέματα, όχι μόνο για τη διαχείριση του ΟΤΕ, αλλά και για την απαράδεκτη παράδοση του οργανισμού με εξίσου αδιαφανείς και σκανδαλώδεις διαδικασίες στην Deutsche Telekom.

Αυτό που προέχει μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι όχι μόνο να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση «Γερμανός», αλλά να επανεξεταστεί η εξαγορά της Cosmote από τον ΟΤΕ, όσο και να ακυρωθεί άμεσα η παράδοση του ΟΤΕ στην DT.

To Γραφείο Τύπου