Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/07/2008

Με αφορμή τις έρευνες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας, το γραφείο τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι διαπιστώσεις για την αύξηση της εγκληματικότητας αποτελούν την άλλη όψη της κακής οικονονικής κατάστασης στη χώρα μας και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Από τη μια έχουμε διεύρυνση της φτώχειας και από την άλλη διαρρηγνύεται η κοινωνική συνοχή, γεγονός που ενισχύει παραβατικές συμπεριφορές.

Σε καμιά περίπτωση οι διαπιστώσεις αυτές δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για μια περαιτέρω αυταρχοποίηση της κοινωνικής ζωής. Η καταστολή δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες και τις περισσότερες φορές κατευθύνεται εναντίον των πολιτών που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή.

Η αλλαγή στην πολιτική που εφαρμόζεται τόσα χρόνια στη χώρα και η οποία δημιουργεί τα αδιέξοδα που οδηγούν, ανάμεσα σε τόσα δεινά, και σε αύξηση της εγκληματικότητας πρέπει να είναι ο μόνος στόχος των εργαζομένων και της νεολαίας.

Παράλληλα, επιβάλλεται η άμεση αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και ριζικός επαναπροσανατολισμός της, ώστε να παίξει επιτέλους επιτυχημένα το ρόλο της αποτροπής με αίσθημα προσφοράς και όχι επιβολής στους πολίτες.

To Γραφείο Τύπου