Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με διαρροές περί πρόωρων συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων στην Ο.Α.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την κούρσα διάλυσης και απαξίωσης της ΟΑ, σε όλα τα επίπεδα:

 Επιχειρησιακά εν μέσω υψηλής τουριστικής σαιζόν, με την συνεχιζόμενη πτητική της συρρίκνωση που ωφελεί μόνο τον βασικό της ανταγωνιστή στη χώρα αλλά και τα αεροπορικά καρτέλ στην Ε.Ε.  

Σε επίπεδο εργασιακό με την συνεχιζόμενη πολιτική ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων της, στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού με τους εργαζόμενους να δέχονται καθημερινά κελεύσματα για πρόωρες συνταξιοδοτικές πολιτικές που θα τους εξασφαλίσουν μόνο πρόωρα εργασιακά αδιέξοδα.

Ταυτόχρονα οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια,  τηλεπικοινωνίες και  μεταφορές στη χώρα μας μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια ιδιότυπη «μπανανία» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι εργασιακές σχέσεις τείνουν να έχουν πλέον ως κυρίαρχο μοντέλο την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την μισθολογική εκμετάλλευση και την ασφαλιστική υποβάθμιση στο σύνολο της νέας γενιάς.

Ο ΣΥΝ θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή για μια Ο.Α. σύγχρονη, δημόσια, αποτελεσματική με ισότιμες εργασιακές αξιοπρέπειες σχέσεις με πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους.

Δεν μπορεί  η ΟΑ να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΟΤΕ. Δεν πρέπει. Η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει δέσμια των ψευδαισθησιών περί καλής ιδιωτικοποίησης της ΟΑ.

Υπάρχει δυνατότητα ανατροπής των ανάλγητων ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών που της κυβέρνησης της Ν.Δ.

To Γραφείο Τύπου