Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/07/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου για την απόκρυψη της δίωξης Βουρλούμη

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός της απόκρυψης της δεύτερης δίωξης του Προέδρου του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμη. Και αυτή η υπόθεση αφορούσε υπερτιμολογημένες συμβάσεις του ΟΤΕ με τη SIEMENS .

Αλήθεια, με ποια δικαιοσύνη θα προχωρήσει η έρευνα όταν αποκρύπτονται τέτοιες σκανδαλώδεις υποθέσεις επί ένα σχεδόν χρόνο;

Ποιοι δικαστές αναλαμβάνουν τέτοιες ευθύνες;

Ποιοι τους περιορίζουν στο να ασκήσουν το έργο τους;

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης που φαίνεται ότι με τη δική του κάλυψη εξελίχθηκε η όλη υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολό της, έχουν τεράστιες ευθύνες.

Είναι πλέον κοινός τόπος πως το μαύρο πολιτικό χρήμα αποτελεί συστατικό στοιχείο του DNA του δικομματικού πολιτικού συστήματος. SIEMENS, ΓΕΡΜΑΝΟΣ,  C41, ΟΣΕ, TOR και πολλά άλλα προσδίδουν μορφή χιονοστιβάδας στις πολλαπλές  υποθέσεις διαπλοκής και  διαφθοράς που έρχονται στο φως..

Παρά τις αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποτελούν και οι δυο μέρος του ίδιου προβλήματος.

Είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι.

Οι προτάσεις του ΣΥΝ για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αποτελούν το ελάχιστο αναγκαίο βήμα για σήμερα.

Το σκηνικό αυτό είναι σάπιο και πρέπει να ανατραπεί.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά θα εξαντλήσει όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση.

To Γραφείο Τύπου