Skip to main content.
06/01/2005

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καίσαρης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Νίκος καίσαρης

Με βαθιά θλίψη ο ΣΥΝ ανακοινώνει ότι το μέλος της ΚΠΕ του κόμματος και υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογίας Νίκος Καίσαρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 χρονών, ύστερα από βαριά αρρώστια, από την οποία δοκιμάστηκε σκληρά πάνω από ένα χρόνο.

Ο Νίκος Καίσαρης γεννήθηκε στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Στη διάρκεια των σπουδών του συνδέθηκε με τη Δ.Ν.Λαμπράκη και συμμετείχε στον αγώνα εναντίον της χούντας από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου». Μεταδικτατορικά υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσ, και δούλεψε σε θέματα Παιδείας και Περιβάλλοντος. Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης της ΟΙΕΛΕ και επί πολλά χρόνια μέλος της Γραμματείας της Αδέσμευτης Κίνησης Ειρήνης (ΑΚΕ), την οποία εκπροσώπησε σε πολλές διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στο εξωτερικό.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Ν. Καίσαρης συμμετείχε ενεργά στο οικολογικό κίνημα της χώρας μας και στη συνέχεια αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων στελεχών των Οικολόγων Εναλλακτικών. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού «Νέα Οικολογία» και ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ).

Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 συνεργάστηκε με τον ΣΥΝ, μαζί με άλλα στελέχη του οικολογικού χώρου. Στη συνέχεια εντάχθηκε στον ΣΥΝ και ανέλαβε υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογίας του κόμματος. Παράλληλα, υπήρξε τακτικός συνεργάτης της ΑΥΓΗΣ και από τους πρωτεργάτες του μηνιαίου ένθετου περιοδικού της εφημερίδας «Δαίμων της Οικολογίας». Επίσης, συμμετείχε στη Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

Ο Νίκος δεν κάμφθηκε ούτε όταν χτυπήθηκε από τη βαριά αρρώστια, την οποία αντιμετώπισε με εξαιρετική γενναιότητα. Συμμετείχε μέχρι τέλους στη δραστηριότητα του κόμματος. Ειδικότερα, ήταν μέλος της Επιτροπής Θέσεων για το 4ο Συνέδριο του ΣΥΝ, από το οποίο εκλέχτηκε μέλος της νέας ΚΠΕ του κόμματος.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη συντρόφισσα της ζωής του και συντρόφισσά μας στο κόμμα Λίτσα Καίσαρη και στα παιδιά του Τίτα και Πολύβιο.

* Η κηδεία του Νίκου Καίσαρη θα πραγματοποιηθεί στο Νεκροταφείο Βύρωνα το Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2005, ώρα 11 π.μ.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού