Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/02/2006

Σε επίκαιρη ερώτηση Αλ.Αλαβάνου για τα "Μέτρα αποκατάστασης των καταναλωτών προς τα πτηνοτροφικά προϊόντα" απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Αλ. Αλαβάνου σχετικά με την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τα προϊόντα της Ελληνικής Πτηνοτροφίας απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Θ.Ρουσόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο Αλ.Αλαβάνος σημείωνε ότι «Παρά τις διαβεβαιώσεις επιστημόνων, ειδικών αλλά και της πολιτείας ότι η κατανάλωση του ελληνικού κοτόπουλου είναι απολύτως ασφαλής και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο για την υγεία, οι καταναλωτές βρίσκονται σε σύγχυση, λόγω και ενός κλίματος πανικού που καλλιεργείται από ορισμένα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων και την επαπειλούμενη κατάρρευση όλου του κλάδου της πτηνοτροφίας.

Δεδομένου ότι η πτηνοτροφία εκτός της μεγάλης σημασίας της για την αγροτική και την όλη οικονομία της χώρας μας, αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή εισοδήματος για περιοχές που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα φτωχές, όπως η Ήπειρος, ή με μεγάλο πρόβλημα ανεργίας όπως η Εύβοια και η Δυτική Αττική, και επομένως είναι απολύτως αναγκαία η επιβίωσή της» και κατέληγε καλώντας την Κυβέρνηση «να στηρίξει και οικονομικά μια επιθετική ενημερωτική επικοινωνιακή εκστρατεία που με όλα τα μέσα (συνεχή παρουσία των αρμοδίων υπουργών στα ΜΜΕ, ειδικές συζητήσεις και αναλύσεις από τους επιστήμονες και τους επιστημονικούς φορείς, προβολή ενημερωτικών spot, καταχωρήσεις σε όλο τον τύπο, κ.α), προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα προϊόντα της ελληνικής πτηνοτροφίας».

Στην απάντησή του ο Υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η προστασία των καταναλωτών και η αποφυγή δημιουργίας κλίματος πανικού και απαρίθμησε τις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε πάνω από 30 Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν από τον Οκτώβριο του 2005, την έκδοση ενημερωτικού τετρασέλιδου που αναδημοσιεύτηκε σε 24 Κυριακάτικες εφημερίδες, τη διάθεση 1.000.000 Ε σε άλλες σχετικές δράσεις, σε υλικό για ρεπορτάζ κ.α

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε ενέργειες του Υπ. Παιδείας για ενημέρωση των μαθητών των σχολείων και προανήγγειλε τηλεοπτικά spot τα οποία θα είναι σε 4 γλώσσες ώστε να ενημερωθούν και οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα.

To Γραφείο Τύπου