Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/02/2006

Σχετικά με την αναστολή της απεργίας των Ναυτεργατών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ

Οι ναυτεργάτες με τον πολυήμερο αγώνα τους, την ενότητα και την σθεναρή τους στάση απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης-εφοπλιστών, που έφθασαν μέχρι την ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια της επιστράτευσης, έδωσαν το παράδειγμα ενός μεγάλου και αποτελεσματικού αγώνα.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να άρει την πολιτική επιστράτευση, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να λύσει τα αιτήματα του ναυτεργατικού κλάδου.

Για μία ακόμη φορά υπογραμμίζουμε την αξία της αλληλεγγύης και της κοινής δράσης που εκφράστηκε από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, και από άλλους φορείς και κοινωνικά κινήματα, παρ ότι ορισμένες δυνάμεις με την πολιτική στενομυαλιά τους επιχείρησαν -χωρίς αποτέλεσμα- να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα των ναυτεργατών για άλλους σκοπούς.

Επισημάναμε ακόμα την εκτίμηση ότι ο νεοφιλελευθερισμός λειτουργεί ως δίδυμο με τον αυταρχισμό όπως αυτός εκδηλώνεται σήμερα με την κατάργηση των συμβάσεων και του δικαιώματος της απεργίας. Πρακτικές που στο παρελθόν εφάρμοσε ως κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία σήμερα μιλά για ακραίες λογικές από όλες τις πλευρές, εξομοιώνοντας τους θύτες με τα θύματα.

Οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχιστούν. Η αριστερά όπως πάντα θα είναι στο πλευρό τους, προβάλλοντας διαρκώς την ανάγκη εναλλακτικών αντινεοφιλελεύθερων λύσεων και της αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων.

To Γραφείο Τύπου