Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2008

Δήλωση του Π. Λαφαζάνη, υπέυθυνου οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, με αφορμή την καθυστέρηση έκδοσης των καρτών μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία για το έτος 2008, με ευθύνη της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνοντας τον πιο ανάλγητο και αποκρουστικό της πρόσωπο, εδώ και 7 μήνες δεν έχει εκδώσει ακόμη την Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζεται το θέμα του μειωμένου εισιτηρίου για τα άτομα με αναπηρίες στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα από σήμερα 15/7/2008 αυτά να καλούνται να πληρώσουν για τις μετακινήσεις τους ολόκληρο το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές οι οποίες δείχνουν αδιαφορία για τα άτομα με αναπηρίες και  οι οποίες είναι ενταγμένες σε μια ευρύτερη αντικοινωνική πολιτική, η οποία οδηγεί σταδιακά σε καταστάσεις  κοινωνικού Καιάδα.

Καλούμε την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να εκδώσει τη σχετική απόφαση και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των ατόμων με αναπηρία, μίας εκ των πλέον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

To Γραφείο Τύπου