Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή την παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου για τα ΚΕΣ στην κυβερνητική επιτροπή από τον κ. Στυλιανίδη

Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε στην κυβερνητική επιτροπή ο κ. Στυλιανίδης σχετικά με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, κινείται στην κατεύθυνση της παράκαμψης του Άρθρου 16 του Συντάγματος και της προσπάθειας μετατροπής της εκπαίδευσης σε εμπόρευμα.

Ό,τι δεν κατάφερε η κυβέρνηση με την Συνταγματική Αναθεώρηση προσπαθεί να το πετύχει με τον εμπαιγμό των αποφοίτων των ΚΕΣ για την δήθεν κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Οι φόβοι του κ. Στυλιανίδη που τον αναγκάζουν να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο την περίοδο του καλοκαιριού θα βγουν βάσιμοι. Το φοιτητικό κίνημα και η Πανεπιστημιακή κοινότητα θα υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την προσπάθεια μετατροπής της σε αγοραία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για όλα τα υπόλοιπα τα οποία πρέπει να γίνουν άμεσα, όπως το κλείσιμο των ΚΕΣ, η λήψη μέριμνας για τους μέχρι τώρα αποφοίτους και η ουσιαστική στήριξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κυβέρνηση της ΝΔ απλώς δεν μπορεί να βοηθήσει.

To Γραφείο Τύπου