Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/07/2008

Απόσπασμα ομιλίας του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν. Χουντή, σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά

Παρακολουθούμε ένα δικομματικό πιγκ-πογκ για το ποιο από τα δύο κόμματα η Ν. Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται περισσότερο σε σκάνδαλα,  παράνομης χρηματοδότησης όπως η υπόθεση siemens, σκάνδαλα αδιαφανών διαδικασιών σε εξαγορές επιχειρήσεων από το δημόσιο όπως η περίπτωση Γερμανός ή ποιανού τα στελέχη χρηματίστηκαν από κυβερνητικές θέσεις για να εξυπηρετήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Είναι συμπτώματα μιας γενικευμένης κρίσης, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής του δικομματικού πολιτικού συστήματος που ως άλλη Πομπηία διανύει τις τελευταίες ημέρες της, πριν από την έκρηξη του ελληνικού κοινωνικού «Βεζουβίου». Η λάβα που δημιούργησε οι πολιτικές τους που όξυναν τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες ξεχειλίζει στην ελληνική κοινωνία.  Στο σημερινό ζοφερό πολιτικό σκηνικό δεν υπάρχουν μόνο οι απόπειρες αναστήλωσής του, υπάρχει ελπίδα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε προοδευτική κατεύθυνση.

Το αίτημα για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η ανάγκη να αλλάξει η πορεία του τόπου είναι το κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα.  Μεγάλα τμήματα των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας ακουμπούν τις ελπίδες και τις προσδοκίες στην Αριστερά, στο Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.  Αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την κύρια αντιπολιτευτική δύναμη, τη συνεπή αντιδικομματική παράταξη, υποστηρίζουν το ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς και στις επόμενες αναμετρήσεις είναι σίγουρο ότι θα το περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δράση του, τις προτάσεις του, την εναλλακτική πολιτική του επιδιώκει να εμπνεύσει και να στηρίξει τους κοινωνικούς αγώνες.  Αναλαμβάνει τις ευθύνες να δρομολογήσει με τη συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας την ανατροπή των πολιτικών δεδομένων για μια άλλη πορεία του τόπου.

To Γραφείο Τύπου