Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/07/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές

Για πολλοστή φορά φέτος το καλοκαίρι είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι η κυβέρνηση δεν έμαθε τίποτα απο τις περσινές καταστροφές. Τι άλλο πρέπει να γίνει, μετά από αυτά που ζήσαμε πέρσι, για να ασχοληθεί η κυβέρνηση με το πρόβλημα των πυρκαγιών; Δεν μπορεί κάθε καλοκαίρι να γίνονται τα ίδια και η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα. Η ανικανότητα και η αδιαφορία της είναι απαράδεκτη, καθώς δεν υπήρξε καμιά μέριμνα για την πρόληψη και νέων καταστροφικών πυρκαγιών.

Αντί να είναι ο βασικός στόχος μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση ασχολείται με την προώθηση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», αφήνοντας τη χώρα ανοχύρωτη στην τύχη και τους εμπρηστές.

Η στάση της κυβέρνησης πέρα από ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι και προκλητική, καθώς ο πρωθυπουργός πάει στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ χωρίς να «καταδεχτεί» να επισκεφτεί τις περιοχές που πλήγησαν πέρσι. Αλλά πώς να εμφανιστεί μπροστά σε ανθρώπους που καταστράφηκαν και εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη τα στοιχειώδη;

Καλούμε τα μέλη του ΣΥΝ, αλλά και όλους τους πολίτες, να ενισχύσουν τις ομάδες δασοπροστασίας ώστε να σωθούν όσες δασικές εκτάσεις έχουν απομείνει.   

Επίσης ζητάμε την ύστατη στιγμή να υπάρξει επιτέλους πολιτική βούληση για την σοβαρή αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές.

To Γραφείο Τύπου