Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/07/2008

Ρύπανση του Ληθαίου ποταμού στα Τρίκαλα

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Ο Ληθαίος, το γραφικό ποτάμι που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει δεχθεί λύματα, οικοδομικά απόβλητα και ποσότητες ασβέστη, τα οποία διοχετεύονται στο Ληθαίο μέσω παλιών αγωγών.

Τον περασμένο Απρίλιο, κλιμάκιο ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων διαπίστωσε έπειτα από αυτοψία και μετρήσεις, την «δημιουργία οχληρών και ανθυγιεινών καταστάσεων της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος καθώς και υποβάθμιση του οικοσυστήματος της παλιάς κοίτης του Ληθαίου ποταμού». Γιʼ αυτό το λόγο, επιβλήθηκε πρόστιμο στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου Τρικκαίων εξαιτίας της παράνομης διάθεσης υγρών αποβλήτων από το Βιολογικό Καθαρισμό στο ποτάμι.

Εδώ και μέρες τα νερά του Ληθαίου ποταμού έχουν ασπρίσει για πολλοστή φορά στην έξοδο της πόλης, ενώ η δυσοσμία στην περιοχή είναι χαρακτηριστική. Στο ύψος της Νομής εκβράστηκαν νεκρά ψάρια, προκαλώντας ανησυχία στους περιοίκους για το ενδεχόμενο σοβαρής οικολογικής καταστροφής στην περιοχή.

Με βάση τα προαναφερθέντα,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης