Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/01/2005

Αγνοούν τη δικαιοσύνη και χαρίζουν εκατομμύρια ? στη SIEMENS, στην INTRACOM και στην ANKO

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τους Υπουργούς Μεταφορών & Επικοινωνιών, Οικονομίας & Οικονομικών

Μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση της πρόθεσης της διοίκησης του ΟΤΕ να χαρίσει εκατομμύρια ? στη SIEMENS, στην INTRACOM και στην ANKO αφʼ ενός παρενέβη η εισαγγελική αρχή και αφʼ ετέρου η διοίκηση του ΟΤΕ υποχρεώθηκε σε μερική αναδίπλωση.

Σήμερα όμως μαθαίνουμε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ επανέρχεται εκ νέου στο θέμα της υπερτιμολόγησης του έργου που είχαν προσφέρει οι παραπάνω εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα αγνοώντας το γεγονός της εισαγγελικής έρευνας ο ΟΤΕ κατέβαλλε ως προκαταβολή το ποσό των 15 εκατομμυρίων ? καθώς και το συνολικό Φ.Π.Α. (7,308 εκατομμύρια ?) που αναλογεί στα 40,6 εκατομμύρια ? δηλαδή στο υπερτιμολογημένο ποσό για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες. Η πράξη αυτή από μόνη της δηλώνει μια έμμεση αν όχι άμεση αποδοχή ότι οφείλονται 40,6 εκατομμύρια ?.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν για άλλη μια φορά ότι ο ΟΤΕ συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν λαμβάνονται με βάση το συμφέρον του αλλά έχουν στόχο την ενδυνάμωση και την πριμοδότηση των εθνικών μας προμηθευτών και μάλιστα σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι ο ΟΤΕ πασχίζει για οικονομίες και η κυβέρνηση μιλάει για διαφάνεια.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1.    Προτίθενται, επιτέλους, να παρέμβουν και να βάλουν ένα φρένο στην αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη δράση και λειτουργία της διοίκησης του ΟΤΕ;

2.    Πότε επιτέλους οι αποφάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ θα έχουν στόχο το συμφέρον του οργανισμού και δεν θα υπηρετούν τους εθνικούς μας προμηθευτές;

3.    Γιατί η διοίκηση του ΟΤΕ επιδεικνύει τόση σπουδή την ώρα που η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη;

4.    Γιατί η διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίζει να μη λαμβάνει υπʼ όψη της τις υπηρεσίες του ίδιου του οργανισμού;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θανάσης Λεβέντης