Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/07/2008

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ερώτηση Θ.Δρίτσα προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Δικαιοσύνης

Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία από την πορεία της διαδικασίας υποβολής και παραλαβής δηλώσεων για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, έχουν προκύψει προβλήματα και δυσλειτουργίες. Ιδιαίτερα στον Πειραιά, όπως προκύπτει από σχετικές ανακοινώσεις και επιστολές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι δυσλειτουργίες αυτές είναι ιδιαιτέρως εμφανείς. Το γεγονός μάλιστα ότι το μέχρι χθες γραφείο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ για τον Πειραιά είχε έδρα το Π. Φάληρο, μεγιστοποίησε ακόμα περισσότερο αυτά τα προβλήματα. Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι το αίτημα του Δ.Σ.Π. έγινε αποδεκτό και ήδη εγκαθίσταται γραφείο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Πειραιά στον Ο.Λ.Π..

Παρά ταύτα, τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την περίοδο που διανύθηκε από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι σήμερα, καθιστούν βεβαία την πρόβλεψη ότι τα χρονικά περιθώρια που έχουν δοθεί για την ολοκλήρωση της είναι πολύ στενά, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι από εδώ και πέρα οι θερινές διακοπές αποτελούν πρόσθετη δυσκολία για τους συναλλασσομένους πολίτες και δικηγόρους. Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Π. δια του Προέδρου του κ. Στ. Μανουσάκη ευλόγως ζητά την παράταση της προθεσμίας των δηλώσεων τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθενται να παρατείνουν την προθεσμία των δηλώσεων ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, όπως ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και εάν ναι, πότε σχεδιάζουν να ανακοινώσουν επισήμως αυτήν την απόφαση τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θοδωρής Δρίτσας