Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/07/2008

Δήλωση του Δ. Στρατούλη σχετικά με τις εξαγγελίες που έγιναν μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Υπουργό Απασχόλησης

Σχετικά με τις εξαγγελίες που έγιναν μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Υπουργό Απασχόλησης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση επιμένει να προωθήσει νέες περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων με τις αλλαγές που προωθεί στον κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Ταυτόχρονα επιμένει στην εφαρμογή του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου, παρά την καθολική αντίδραση των εργαζομένων και επιστημονικών φορέων και παρά τις μαζικές προσφυγές που ήδη έχουν κατατεθεί στην ελληνική δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω των σοβαρών προβλημάτων συνταγματικότητάς του.

Η επιβολή από την κυβέρνηση να επιβάλει με το έτσι θέλω του αντιασφαλιστικού της νόμου στην κοινωνία στερεί από αυτόν κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης και δημιουργεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του.

Η επιμονή της κυβέρνησης να περικόψει δικαιώματα στους εργαζομένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όταν διακινούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πολιτικό και άλλο προσωπικό του δικομματισμού μέσα από μίζες και μαύρα ταμεία επιχειρήσεων, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία.

Επίσης με απλά μερεμέτια δεν αντιμετωπίζεται το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας των αναγκαίων δομών και υποδομών για τη φύλαξη και τη φροντίδα των παιδιών των εργαζόμενων γυναικών.

Και επειδή ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσουν αυγά, αυτό που χρειάζεται, δεν είναι οι κούφιες κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά η γενναία αύξηση των δημόσιων δαπανών για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών που να καλύπτουν συνολικά τις ανάγκες φύλαξης και φροντίδας των παιδιών όλων των εργαζόμενων γυναικών. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί αποφασιστικά όχι μόνο η απασχόληση των γυναικών, αλλά και η δυνατότητα ισότιμης και πλήρους επαγγελματικής εξέλιξής τους».

To Γραφείο Τύπου